De lokale tijd in Indonesie is: 19:29:59

 

 

Om kwart over 8 opgehaald door Zwaag en naar Schiphol gebracht waar we soepeltjes incheckten en zijn gaan ontbijten. Nog even geshopt en vervolgens naar de gate voor de lange vlucht naar Kuala Lumpur. Goede stoelen, prettige rustige vlucht.

Omdat we op Schiphol een half uur te laat vertrokken moesten we nog opschieten op KLIA om te de vervolgvlucht naar Medan te halen. 40 minuten vliegen later waren we op het warme Sumatra geland. De groep bij elkaar gezocht. Voorstel poging gedaan. Reisbegeleider ontmoet (Nettert - zeg maar Net). En met de bus via een koffieshop en een stop bij een palmolie medewerker en een cacaoboom naar de eco-lodge gereden waar we de eerste twee nachten zullen doorbrengen. De bagage werd voor ons over de scary-bridge gedragen en wij er achteraan met 2 handjes aan de zijkant want hij was best wel wiebelig. Toen we er later langsliepen was de brug afgesloten met een bordje: under construction. Een mannetje bij de brug vertelde dat hij nog niet open was en hij zelf liever de oude nam. Binnen twee uur hadden we al een gifgroene slang, een supersnel laagvliegend eekhoorntje, een aap in de boom, een stekel van een stekelvarken gevonden en gekko's in alle soorten en maten gezien. Gelukkig niet in onze koude douche (ja het blijft het een eco-lodge). Voor het eten en de briefing met z'n tweeën nog een kleine eco-walk gedaan. Heel veel aapje gezien. Het stikt ervan. Lekker gegeten, catfish, en op tijd naar bed. 's Nachts er nog even eruit om kakkerlak te meppen.

 

 

Om half zeven gewekt voor jungle tocht. Marjan slaat over. Op en af glibberen door de jungle met de hoop om orang oetan's te spotten. Na eerst een aantal Thomas Leaf aapjes en een paar Gibbons was het raak. Mama Oetan met kleine en een wat ouder jong lieten zich gewillig fotograferen. Wandelingetje door het dorp gemaakt, over de lange scary-bridge en neergestreken bij het hotel voor een biertje met kroepoek. Aapjes gekeken die voor ons in de bomen aan het stoeien waren en kokosnoten uit de boom aan het gooien waren. Geen regen vandaag, dus een broeierig nachtje met wederom een kakkerlak.

 

Grotere kaart weergeven

 

Om half zes gewekt (wat denken ze wel het is vakantie!). Ontbeten en om kwart voor zeven naar de bus voor de lange reisdag naar Samosir. Onderweg koffiestop bij dezelfde tent als op de heenreis naar de jungle, nog nooit zulke lekkere capuccino gedronken. Hun carport hing vol met passie bloemen maar ook ramvol met vruchten, vandaar die lekkere sapjes her en der! De lunch was Padang eten, heel veel kleine gerechtjes van gestoomd mild tot pepertjes-hot curries. Zalig! Een laatste fotostop met uitzicht over het Tobameer waar heel veel aapjes liepen en nog zo'n 45 min. met de boot naar Tuk Tuk: een schiereilandje van het grote schiereiland in het meer. Heerlijke koude douche en goed gegeten.