Vanmorgen gewekt door de regen die de hele nacht door is gegaan.  Nog even getwijfeld wat we zouden doen; nog een dag blijven of toch maar verder rijden ondanks de regen. Gekozen om  verder te rijden naar het Kauri museum in Matakohe. Rijden gaat nu beter. We rijden via de 1 naar het noorden. Dit is een drukke weg met veel vrachtverkeer, log trucks, maar een alternatief is er niet. Wel af en toe ruzie met de automatische versnellingsbak.  Helling op weet ie z'n versnelling niet te vinden. Door de pook in de andere stand te zetten gaat het beter maar zo komt hij waarschijnlijk niet door zijn rijexamen :-)
Vanaf het moment dat we Matakohe binnenrijden breekt de zon door en is het eindelijk droog.Het museum waar we 7 jaar geleden ook geweest zijn herkennen we niet meer terug. Het blijkt ook een compleet nieuwe ingang te hebben volgens het meisje achter de balie. In het museum vind je alles terug over de gigantische kauri bomen. Deze bomen kunnen meer dan 2500 jaar oud worden en zelfs als ze meer dan 30000 jaar in een moeras hebben gelegen leveren ze nog perfect hout. In het museum is alles te vinden over de hout en gom winning door de Engelsen.


Omdat de zon hier op deze heuveltop volop schijnt terwijl het verder om ons heen zwaar bewolkt is, besluiten we om een kampeerterrein te zoeken.  Op slechts 400 meter van het museum vinden we een kleine campsite. Vandaar uit nog even een biertje wezen drinken bij een cafe, waar de eigenaresse erg om een praatje verlegen zat. Wij wachtten toch weer een bui af op de veranda dus best gezellig. Daarna nog doorgelopen naar het strand. Gekookt in de Kitchen van de camping en buiten gezeten tot het donker werd rond half 9. 's Nachts weer een plaspauze om 4 uur en wat een prachtige volle sterrenhemel!! De hele melkweg zichtbaar.
Zou het mooi weer blijven nu?